De fastfoodsector wordt steeds groter in Frankrijk
Gepubliceerd op 30 november 2004 om 00:00
Volgens het Franse onderzoeksinstituut Inpes is er in Frankrijk van ver-Amerikanisering nog geen sprake, maar er is wel duidelijk een versimpeling van de maaltijd gaande. Ondanks de culinaire tradities van verfijnd koken groeit de fastfoodsector van alle takken binnen de Franse horeca het snelst. Volgens Ichem Mestari, franchisenemer van de McDonald`s-vestiging in Orgeval, ten westen van Parijs, houden de Fransen erg van fastfood. `Alle onderzoeken die gedaan worden wijzen erop: de fastfoodmarkt groeit. Kijk naar de toename van het aantal restaurants. Ik werk hier nu anderhalf jaar en zie alleen maar steeds meer klanten. Per maand komen hier toch zo`n 20.000 mensen binnen`, aldus Mestari. Frankrijk is een belangrijke groeimarkt voor fastfoodketens. Met ongeveer 1.000 restaurants is McDonald`s de absolute marktleider, gevolgd door het Belgische Quick (300 restaurants) en Kentucky Fried Chicken (30 restaurants). Volgens directeur ontwikkeling Gilles Boehringer van KFC Frankrijk telde zijn keten twee jaar geleden nog maar zeven vestigingen. De doelstelling van KFC is om jaarlijks zo`n 30% groter te worden op de Franse markt.
Reacties 0