Personeel wordt duurder in Chicago

Grote winkelconcerns in Chicago zoals Ikea en Wal-Mart moeten hun personeel meer gaan betalen. Dat heeft het gemeentebestuur bepaald. Personeel van grote winkelbedrijven moet in de Amerikaanse stad voortaan minstens tien dollar per uur plus drie dollar voor een ziektekostenverzekering betaald krijgen.

Gemeenteraadslid Joseph Moore: “Het is een goede dag voor Chicago. Ik ben er zeker van dat deze maatregel navolging krijgt in steden over het hele land.” Een Wal-Martwoordvoerder toonde zich minder verheugd. Hij stelde dat de stad “gesloten is om zaken mee te doen”, en dat “politiek blijkbaar belangrijker is dan de werkende mannen en vrouwen van Chicago.”

Het minimumloon in de Verenigde Staten is 5,15 dollar per uur, in Chicago is dat 6,50 dollar. Het verplicht hogere loon voor grootwinkelmedewerkers past in het beleid van Chicago, en van andere steden als San Francisco, Boston en New York, om bedrijven als Wal-Mart zoveel mogelijk uit de stad te weren. De lage prijzen zouden de lokale middenstand namelijk uit de markt drukken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!