Supermarktconcern Laurus heeft 37 miljoen euro verlies geleden tijdens het eerste halfjaar van 2006. Vorig jaar boekte het bedrijf in dezelfde periode nog een – minieme – winst van twee miljoen. Eerder al maakte Laurus bekend dat de omzet met ruim een procent was gedaald, tot 1,4 miljoen euro.

Het concern moet na het derde kwartaal van dit jaar verder met alleen de Super de Boer-formule, na de verkoop van Edah en Konmar. Laurus verwacht hierdoor in het laatste kwartaal van het jaar in de problemen te komen met de aflossing van de schulden aan de banken. Het heeft de banken hiervan inmiddels op de hoogte gesteld.

De onrust onder het personeel van het supermarktbedrijf neemt inmiddels toe. Afgelopen vrijdag hebben dc-medewerkers in Beilen hun werk tijdelijk neergelegd, na de berichten dat hun werkgever niet aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen. FNV Bondgenoten-bestuurder Henk van der Ploeg: "De onrust onder werknemers is nog meer toegenomen. Eventuele sluiting van onrendabele vestigingen van Super de Boer zou grote gevolgen voor de distributiecentra kunnen hebben."