Supermarktrestaurant heeft de toekomst

Over drie jaar zullen de eerste supermarkten in ons land verrijkt zijn met een restaurant in de winkel. En tegen 2013 zal uit eten gaan in de supermarkt heel gewoon zijn. Dat denkt het Food Service Instituut Nederland (FSIN).

Directeur Jan-Willem Grievink: “Mensen willen snel een gezonde maaltijd. Daar spelen de suoermarkten nu ook al op in met behulp van kant-en-klaarmaaltijden. Maar er valt meer winst te behalen. Kijk maar naar het succes van een formule als La Place. Supermarkten willen daar ook een graantje van meepikken.”

Ons land zal daarmee het voorbeeld volgens van landen als de Verenigde Staten en Groot-Brittannië, waar superrestaurants al een bekend fenomeen zijn. “Je kunt daar in feite zonder meerkosten eten. Want de groente en het vlees worden tegen winkelprijzen afgewogen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!