Chipsmerk wil niet bij Tesco in schap

Het populaire Britse chipsmerk Tyrrells dreigt Tesco voor de rechter te slepen als het zijn chips blijft verkopen. Hoewel winkels wettelijk geen toestemming nodig hebben van de fabrikant om een product te verkopen, heeft Tyrrells' dreigement Tesco doen besluiten de snack uit de schappen te halen.

Tyrrell, dat handgebakken chips produceert, is in 2002 opgericht door aardappelboer William Chase. Die ergerde zich aan zijn afnemers. “Op een gegeven moment waren we de grootste verbouwer in het land, maar ze zetten ons zo onder druk dat we niets overhielden en toen bedacht ik dat het tijd was om het anders te doen.” Hij geeft de voorkeur aan onafhankelijke winkels en de keten Waitrose, omdat die eerlijk om zou gaan met lokale toeleveranciers.

Tesco’s reactie: “Als Tyrrells niet aan Tesco wil verkopen, dan zullen we vanzelfsprekend die beslissing respecteren. Wij zijn juist bezig manieren te vinden waarop wij in samenwerking met kleine aanbieders nieuwe lokale producten aan onze klanten kunnen bieden.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!