Dirk van den Broek heeft dinsdag in Wolvega zijn eerste supermarkt geopend in Friesland. De belangstelling voor de nieuwe supermarkt was enorm.

De nieuwe supermarkt in Wolvega heeft een oppervlakte van 1600 vierkante meter, telt acht kassa’s en twee afrekenpunten voor klanten met mandjes. Directeur Dirk van den Broek jr. meldt dat de nieuwe vestiging ook mikt op klanten van buiten Wolvega. ‘Met deze grote supermarkt willen we ook klanten van verder weg aantrekken. Daarom hebben we er voor gekozen hier geen slijterij en drogisterij te openen. Daarvoor is het pand wat aan de kleine kant. Een voordeel is daarentegen dat Friezen wel gewend zijn om wat verder te rijden voor hun boodschappen.’

De opening van de nieuwe supermarkt werd druk bezocht. Al vroeg stonden er honderden belangstellenden voor de deur. Van den Broek zag tot zijn grote tevredenheid dat veel klanten niet alleen kwamen voor de openingsacties, maar de winkel verlieten met een volle kar.

Dirk van den Broek concurreert in Wolvega rechtstreeks met een Lidl die er pal tegenover is gevestigd. De Duitse discounter heeft voorafgaande aan de komst van de nieuwe concurrent de openingstijden aangepast. Naast Lidl zitten in het marktgebied Wolvega ook nog een Aldi, Edah Lekker & Laag, C1000 en Super de Boer.