Nu is de Bijenkorf ook cosmeticakoning van Nederland

Nu is de Bijenkorf ook cosmeticakoning van Nederland

Nog altijd is de Bijenkorf niet klaar met de uitbreidingsdrift in zijn diverse vestigingen. Tot nu toe werd vooral Utrecht flink onder handen genomen, waardoor we de warenhuisketen in september al benoemden tot cosmeticakoning van die stad. Nu kan de Bijenkorf die titel voor het hele land voeren, want naar eigen zeggen is in Rotterdam de grootste cosmetica-afdeling van Nederland geopend.

De cosmetica-afdeling op de parterre is vergroot van duizend naar bijna dertienhonderd vierkante meter. Nieuw is dat klanten er - naast make-up, geuren en huidproducten - ook terecht kunnen voor beautybehandelingen. Verder is het assortiment uitgebreid tot ruim vijftig merken. Er zijn verschillende labels toegevoegd die in Nederland alleen bij de Bijenkorf verkrijgbaar zijn, zoals Charlotte Tilbury, Le Labo en NARS. 

Ook in Utrecht houdt de Bijenkorf maar niet op. De vernieuwing van de parterre is daar nu volledig afgerond. Als laatste wapenfeiten zijn hier de 'treatment rooms' geplaatst waar klanten beautybehandeling kunnen krijgen. Verder zijn diverse designermerken toegevoegd, waardoor de warenhuisketen naar eigen zeggen ook het grootste assortiment designerlederwaren en accessoires in Utrecht heeft.

De Bijenkorf is voorlopig nog niet klusmoe. In Utrecht wordt nog vertimmerd aan de eerste etage, die in najaar van 2018 moet worden opgeleverd. In Rotterdam wordt komend voorjaar de uitbreiding van de afdeling horloges & sieraden afgerond, later gevolgd door lederwaren & accessoires en het café.