Thema Tech: De Genius Bar van Specsavers

Consumenten die op zoek zijn naar een nieuwe auto of een reis naar Bali nemen traditioneel plaats aan tafel van de verkoper. Optiekketens passen in dat rijtje van reisbureaus en autoshowrooms, vindt retaildirecteur Andrew Wallbank van de vestiging van Specsavers in Brighton. De Britse retailer gooit die ervaring daar bij wijze van proef op de schop door het gebruik van tablets in de winkel.

Apple geldt als het grote voorbeeld voor Specsavers. Zijn Stores zijn stuk voor stuk uitgerust met een Genius Bar, waar bezoekers hun vragen over de producten aan de experts kunnen stellen en in sommige gevallen hun product direct kunnen laten repareren. Wallbank laat in een video van RetailWeek zien hoe hij het technologieconcern achterna wil met het gebruik van tablets in de winkel.

RetailWatching besteedt deze week aandacht aan de verschillende manieren waarop retailers invulling geven aan technologie. Ook het aprilnummer van RetailTrends gaat hier aan de hand van het Thema Technologie op in. In RetailTrends is onder meer aandacht voor de manieren waarop retailers kunnen profiteren van het 'internet of things', de Connected Store van Rebecca Minkoff en experimenten met beacons en innovatielabs. Wat maakt nou het succes? RetailTrends 4 is op 10 april verschenen. Abonneren? Klik hier.