Deze brandstore is gevuld met Nederlands design

Deze brandstore is gevuld met Nederlands design

Na een winkel in zijn eigen stad, zoekt het Amsterdamse interieurmerk Fest het verder van huis. Begin deze maand openden in Utrecht de deuren van een tweede flagshipstore, gevuld met Nederlands design.

Fest heeft zich gevestigd in de Lange Jansstraat in het centrum van de stad. Het pand telt 135 vierkante meter winkelruimte op de begane grond en zo’n 38 vierkante meter in de kelder. De eerste winkel bevindt zich sinds twee jaar in de Van Woustraat in de Amsterdam Pijp.

Fest werd zo’n vijf jaar terug opgericht door Femke Furnee, naar eigen zeggen vanuit een persoonlijke behoefte naar origineel en betaalbaar design. Ze ontwerpt meubels en accessoires die zich kenmerken door aantrekkelijk design, betaalbaarheid en kwaliteit. Een groot deel van de meubelcollectie wordt in eigen land geproduceerd door lokale fabrikanten.

Het interieurmerk gelooft dat de inrichting van je huis veel zegt over wie je bent. Daarom wordt de collectie ‘met liefde ontworpen en geselecteerd, waarbij altijd wordt gezocht naar de balans tussen comfort, functionaliteit, prijs en schoonheid’.

Fest zweert verder bij een omnichannel businessmodel. Naast de twee eigen winkels heeft Fest een webshop en wordt via resellers in zowel binnen- als buitenland verkocht. Het merk telt 120 verkooppunten, waaronder de Bijenkorf, Loods 5 en Hutspot. De winkel in Utrecht is alle dagen geopend, behalve op maandag.

Foto's: Elske Nissen

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!