Podcast: Retaillessen van Ruud van Munster (DA)

Het is inspirerend om over een retailer te lezen, maar net zo interessant is het om naar hem of haar te luisteren. Daarom trok RetailTrends zijn opnameapparatuur uit de kast en publiceren we de RetailTrends Podcast, waar we in gesprek gaan met verschillende retailers.

Ruud van Munster (53) is directeur van drogisterijketen DA. DA heeft momenteel 320 vestigingen. Na het faillissement van DA holding eind 2015 is deze franchiseorganisatie eigendom geworden van Holland Farma, onderdeel van farmaceut Mosadex. Van Munster is in 2018 in de directie gekomen vanwege zijn retailervaring bij onder meer Detailresult en Shell retail. Hij spreekt over de weerstand en het herwinnen van het vertrouwen van de zelfstandig ondernemers, het fusieproces tussen DA en D.I.O. en de keuze om uiteindelijk alles onder de merknaam DA te brengen. Ook gaat hij in op de forse concurrentie in de winkelstraat en online en hoe DA zich daarin staande weet te houden. Van Munster wil DA laten groeien naar ruim 400 vestigingen door samen te werken met foodretailers en apotheken. Luister naar de interessante retaillessen van deze retailer met een sterke focus op marketing en het zelfstandig ondernemerschap.

Luister de podcastaflevering nu via deze link op Spotify en abonneer je direct om geen enkele aflevering te missen. 

 

Reacties 1


Dennis van Asch 6 jan, 10:36

Het vertrouwen van zelfstandige ondernemers binnen retail (in het algemeen) kun je enkel rechtvaardigen om bottom line onderaan-de-streep te bewijzen dat de aanpak 'goed' is. Assortimentsbeleid is daarin leidend; niet leveranciersbijdrage....

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles op RetailTrends voor slechts 28,75 per maand.

Word member Of log in