'Kredietcrisis raakt bloemenveilig beperkt'

Bloemenveiling FloraHolland realiseerde in 2008 een omzet van dik vier miljard euro, iets meer dan in 2007. Het bedrijf blijkt hierdoor maar beperkt te zijn geraakt door de kredietcrisis, zo maakte FloraHolland vrijdag bekend.

"Ook al was 2008 geen geweldig jaar, toch kunnen we concluderen dat de economische crisis de omzetontwikkeling van de veilingen tot nu toe maar beperkt beïnvloedt. Dat is positief en geeft vertrouwen", aldus algemeen directeur Timo Huges. Het bedrijf verwacht dan ook voor dit jaar een omzetstijging van ongeveer een procent.

Vooral planten waren vorig jaar populair. Die tak was goed voor een omzet van 1,6 miljard euro, vijf procent meer dan in 2007. De omzet van bloemen nam met drie procent af tot 2,4 miljard euro. In totaal verhandelde FloraHolland in 2008 12,4 miljard bloemen en planten, een stijging van 1,3 procent in vergelijking met een jaar eerder.

FloraHolland telt zes vestigingen (de bloemenveilingen in Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg, Venlo, Bleiswijk en Eelde) en een bemiddelingsorganisatie (FloraHolland Connect).

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!