Utrechtse buurt baalt van nachtopening AH

Omwonenden van de Albert Heijn aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht zijn het zat dat het filiaal tot middernacht open is. Rond het avonduur zou de toestroom van jongeren flink wat overlast met zich meebrengen. De buurtbewoners hebben het over agressief rijdgedrag, harde muziek, dubbel parkeren en getoeter. Ook melden zij dat de jongeren agressief reageren wanneer zij op hun gedrag worden aangesproken.

Filiaalhouder Jolanda Konincks zit naar eigen zeggen ‘met de problemen in haar maag’. Volgens haar is het eerder sluiten van het filiaal echter geen optie. “We hebben nu eenmaal een vergunning als avondwinkel. Hierdoor mogen we op zondag bijvoorbeeld pas na 16.00 uur open.” Konicks zegt wel op zoek te zijn naar een andere oplossing. Eerder werd het personeel als parkeerwachter ingezet, maar dat hielp niet omdat personeelsleden geen enkele bevoegdheid hebben. Konincks hoopt daarom op steun van de politie.

De buurtbewoners hebben inmiddels aangeklopt bij wijkbureau Noordwest en de wijkagent. Wijkwethouder Frits Lintmeijer organiseert op 1 november een bijeenkomst over de problematiek. Volgens de buurtbewoners laat die bijeenkomst te lang op zich wachten. “Wij willen binnenkort de koppen al bij elkaar steken”, aldus een woordvoerster van de omwonenden. “De overlast neemt toe. Vooral op vrijdag- en zaterdagavonden.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!