Juwelier boycot 'onveilig' PostNL

Kostbare pakketjes zijn niet veilig bij PostNL. Dat zegt de Federatie Goud en Zilver, die haar achterban van juweliers, horlogemakers en goud- en edelsmeden adviseert niet langer zaken te doen met het postbedrijf.

"Vermissing en diefstal van goud, zilver, edelstenen en juwelen, vaak met grote emotionele waarde zijn het laatste half jaar aan de orde van de dag”, zegt federatiedirecteur Beeuwke Keizer in De Telegraaf. Het maakt volgens haar niet uit of het pakketje is aangetekend en verzekerd of niet. “PostNL heeft de boel gewoon niet op orde. Heel onprofessioneel en verdrietig.”

Nadat overleg met het postbedrijf ‘niets opleverde', heeft Keizer de 1250 ondernemers van de goud- en zilverbranche aangeraden met andere pakketdiensten zaken te doen. “Het is niet gebruikelijk, maar wij willen onze branches beschermen tegen deze onveilige situatie, die hen veel problemen oplevert en veel geld kost.” De directrice hoopt dat PostNL nu snel zijn verantwoordelijkheid neemt.

Ook Waarborg Holland, de wettelijke keuringsdienst van edelmetalen in Gouda herkent de klachten en werkt niet langer samen met PostNL. “Correct en goed onze klanten bedienen, was niet meer mogelijk”, verklaart directeur Arend-Wimmel Niehof die keuze.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!