Streekbox.nl peilt landelijke vraag

De webshop Streekbox.nl test momenteel of er in heel Nederland vraag is naar versproducten die in de regio worden verbouwd. De shop in regionale producten bezorgt nu vooral in de Randstad en in Gorinchem en Amersfoort.

Streekbox.nl mikt echter op landelijke dekking en maakt daarom reclame met een paginavullende advertentie in NRC Handelsblad. Consumenten kunnen tot 14 december een 5-gangenmenu bij Streekbox.nl bestellen. Het pakket dat zij geleverd krijgen bestaat uit groenten, kruiden, vlees, brood en een recept. De bereiding komt voor rekening van de consument zelf.

De webshop in regionale producten wil er op deze manier achter komen hoe groot de interesse buiten zijn huidige bezorgingsgebied is. “We hebben inmiddels duizenden aanmeldingen van buiten ons reguliere bezorgingsgebied”, aldus Mathijs Visser, één van de initiatiefnemers van Streekbox.nl. Klanten die een proefbox hebben ontvangen kunnen uiteindelijk een vast abonnement op de verse producten nemen. Volgens Visser kiest één op de drie consumenten met een proefbox uiteindelijk voor een vast abonnement. “De meeste mensen gaan voor een box per twee weken.”

De shop is momenteel in gesprek met boeren in het oosten en zuiden van het land om zijn landelijke dekking te vergroten. Streekbox.nl plaatst volgende week nog drie advertenties in NRC Handelsblad om bekendheid voor de actie vergaren. Daarnaast voert de shop campagne op nrclux.nl, de cultuursite van NRC Handelsblad.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!