'Hoge verwachtingen van mobile checkout’

Mobile checkout zal de komende jaren hoge ogen gooien. Dat verwacht Mike Snepvangers, directeur retail van winkelautomatiseerder AXI, in het meinummer van RetailTrends.

Voor winkels met een beperkt aantal transacties kan het scannen en afrekenen met behulp van een mobiel apparaat een uitkomst zijn, denkt Snepvangers. Er zijn twee manieren van mobiel afrekenen. Dat kan via een mobiel apparaat van een winkelmedewerker of met dat van de consument zelf. Voordeel is volgens de directeur dat er geen kostbare investeringen in een compleet checkoutsysteem inclusief meubilair nodig zijn. “Er kan bij wijze van spreken worden volstaan met een iPod Touch van 180 euro”, aldus de directeur.

Snepvangers denkt dat mobile checkout voor winkels met veel transacties een handige back-up is op piekmomenten. Zij kunnen deze manier van betalen bij drukte dan extra inzetten naast hun bestaande kassa’s. De directeur verwacht niet dat consumenten al op korte termijn zelf boodschappen scannen en afrekenen met hun smartphone. Omdat nog niet duidelijk is welk systeem de standaard wordt, nemen retailers een afwachtende houding aan, aldus Snepvangers. “Pas als de standaard duidelijk is, zullen retailers die optie aan consumenten bieden.”

Lees het gehele artikel ‘Eén bron van informatie voor alle kanalen’ in RetailTrends 5, die vrijdag is verschenen. Klik hier voor een abonnement op RetailTrends. Abonnees ontvangen elf keer per jaar RetailTrends en zes keer per jaar EtailTrends.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!