Zwarte Piet blijft in de winkels

Nederlandse winkelketens zoals HEMA en De Bijenkorf zijn niet van plan hun Sinterklaasactiviteiten te wijzigen vanwege de discussie rond Zwarte Piet. Dat blijkt uit een rondgang van NOS.

“Wij zullen dit jaar Sinterklaas vieren zoals we dat al generaties doen”, zegt een woordvoerder van de Bijenkorf tegen NOS. “In de Amsterdamse Bijenkorf zullen weer de klimmende Zwarte Pieten hangen, net zoals elk jaar. Natuurlijk is ook de Bijenkorf tegen racisme en discriminatie, maar voor ons heeft Zwarte Piet een heel andere betekenis.”

HEMA sluit zich daarbij aan. “Zwarte Piet is er dit jaar gewoon bij. We volgen de discussie en als blijkt dat er vanuit de samenleving de wens komt dat we dingen aanpassen, dan zullen we daar gehoor aan geven. Maar daar is nu geen sprake van.”

Ook Albert Heijn en bol.com passen de rol van Zwarte Piet niet aan. “Heel veel klanten en hun kinderen vinden Sinterklaas een leuk feest. We blijven gewoon producten verkopen waar Zwarte Piet op staat”, aldus een woordvoerder van Albert Heijn . Bol.com laat weten dat het de Zwarte Piet-discussie aan zich voorbij laat gaan, ‘net als andere politieke discussies’.

Speelgoedwinkelketen Intertoys zegt ook op dit moment geen plannen te hebben om de sinterklaasactiviteiten en Zwarte Piet anders te etaleren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!