Legitimatieleeftijd alcohol naar 25 jaar

De legitimatieverplichting voor alcohol en tabak gaat per 1 januari gelden voor consumenten tot 25 jaar. Dat heeft de branchevereniging voor supermarkten CBL besloten. De leeftijdsgrens voor alcohol en tabak wordt vanaf volgend jaar definitief verhoogd van zestien naar achttien jaar. Om het risico op vergissingen verder te verkleinen moest volgens de supermarkten de legitimatieleeftijd daarom ook omhoog.

Met de wetswijziging wil het kabinet het aantal jonge rokers en drinkers terugdringen. Na het achttiende levensjaar zouden veel minder mensen ervoor kiezen om te starten met roken. Door de verkoop van tabak naar die leeftijdsgrens op te hogen, wordt de kans volgens het kabinet kleiner dat mensen überhaupt beginnen met roken.

Alle huidige logo’s zullen in de supermarkten worden vervangen door het nieuwe VWS-logo met daaraan toegevoegd: ‘<25 jaar? laat je legitimatie zien! <18 jaar verkopen wij geen alcohol en tabak’. Ook gaat er deze week een campagne van start waarin de boodschap wordt overgedragen dat het makkelijk en normaal is om voor je achttiende niet te roken en te drinken. Voor supermarktpersoneel ontwikkelde CBL een nieuwe e-learningmodule.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!