Retailers minder somber gestemd

Retailers verwachten een stevige seizoensgebonden omzetgroei voor het vierde kwartaal. Daardoor zijn ze minder negatief over deze periode dan een kwartaal eerder. Dat maakt het CBS bekend in de Monitor Detailhandel.

Lag de indicator voor de omzetverwachting voor het derde kwartaal nog op min twintig, voor het vierde kwartaal komt de prognose op 17,2. Ook zijn winkeliers minder pessimistisch over het economisch klimaat (min 10,6) en de personeelssterkte (min 8,7). Wat prijzen betreft blijft de stemming onder de ondernemers met min negen redelijk gelijk.

In vergelijking met de verwachtingen die retailers vorig jaar over het vierde kwartaal hadden, valt alleen de prognose over het economisch klimaat positiever uit. Winkeliers zijn behoorlijk pessimistischer over omzet, prijzen en personeelssterkte dan een jaar eerder.

Eerder werd al bekend dat het aantal faillissementen in de detailhandel in oktober naar recordhoogte gestegen was. In die maand gingen 94 winkelbedrijven op de fles, het grootste aantal sinds de start van de crisis. In totaal vroegen in het derde kwartaal 245 retailers faillissement aan, fors meer dan de 178 in 2012.

Eerder:
Aantal faillissementen naar recordhoogte
Forse toename aantal faillissementen

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!