Omoda start met videochats in nieuw dc

Schoenenretailer Omoda opent eind februari een nieuw distributiecentrum. Dit is zeven keer zo groot als het huidige. In het dc is veel ruimte voor de klantenservice, die gaat starten met videochats. Hierdoor wordt ingespeeld op het creëren van beleving in het online kanaal.

E-commerce manager Gertie Bin gaf dit aan tijdens de Webwinkel Vakdagen. In het nieuwe dc is een winkel gerealiseerd. Medewerkers van de klantenservice kunnen tijdens een videochat naar de winkel lopen om een specifiek model te laten zien. Of andere schoenen meenemen en aan de klant tonen. “Hierdoor hebben klanten een betere voorstelling hoe een model eruitziet”, geeft Bin aan. “Daarnaast is het goed voor de medewerkers van de klantenservice. Zij hebben zo meer betrokkenheid met het product.”

Omoda heeft vanaf het begin dezelfde voorraad aangehouden voor de winkels en de webshop. “Dit was aanvankelijk best moeilijk, omdat de medewerkers van de winkels de webshop als concurrent zagen. Maar inmiddels beseft iedereen dat we één bedrijf zijn. Sterker nog: tien procent van de online omzet wordt gerealiseerd door de fysieke winkels. Als een vestiging een maat of een specifiek model niet op voorraad heeft, kan de webshop direct geraadpleegd worden. Steeds meer artikelen worden dan ook op die manier verkocht.”

Volgens Bin is ‘online’ dan ook zeker geen bedreiging voor fysieke winkels. “Beide kanalen versterken elkaar. Je moet dat echter wel inzien en de daarvoor noodzakelijke stappen maken. En durven te veranderen.”

Bron: RetailNews

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!