CBL: 'Alcoholkassa lost agressie niet op'

Een alcoholkassa in supermarkten lost de agressie bij de verkoop van alcohol niet op. Dat stelt het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) vrijdag. CNV Dienstenbond diende afgelopen week bij Nederlandse supermarktketens een dringend verzoek in om afzonderlijke alcoholkassa’s te introduceren, waar volwassen kassamedewerkers achter zitten, die goed zijn getraind op agressie en geweld.

Sinds 1 januari is de leeftijdsgrens voor het kopen van alcohol en tabak verhoogd van zestien naar achttien jaar. Volgens het CBL haalt een alcoholkassa de teleurstelling of verontwaardiging niet weg bij een jongere die nu geen alcohol mag kopen vanwege zijn leeftijd. Ook vindt het CBL de agressie bij alcoholverkoop ‘geen groot landelijk probleem’, terwijl CNV dit wel op die manier neerzet. Naast de alcoholkassa wil de vakbond ook dat het wettelijk verplicht wordt dat iedereen die alcohol aanschaft in de winkel een identiteitsbewijs moet laten zien. “Dan is daar geen discussie meer over.”

Staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid zegt het signaal van CNV Dienstenbond serieus te nemen, maar ook veel winkels te kennen waar de verkoop van alcohol rustig verloopt. Of er een speciale kassa voor drankverkoop moet komen, vindt Van Rijn een zaak voor de branche zelf.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!