Polare failliet verklaard

Boekwinkelketen Polare is maandag officieel failliet verklaard. Dat heeft curator Kees van de Meent bekendgemaakt. “De voorgenomen verkoop van aparte vestigingen of van een groep vestigingen is zo beter mogelijk.” De winkels van Polare blijven ondanks het faillissement geopend.

De omzetting naar een faillissement is volgens Van de Meent ‘meer technisch-juridisch van aard’. Zo wil uitkeringsinstantie UWV eventueel achterstallig loon pas betalen wanneer een vennootschap failliet is. Daarnaast krijgen werknemers bij een faillissement nog maximaal zes weken hun loon doorbetaald.

Meerdere Polare-winkels werken intussen aan een zelfstandige doorstart van hun vestiging. Zo wil het personeel van filialen in Rotterdam, Nijmegen en Eindhoven aandelen uitgeven om de winkel te redden. Volgens Van de Meent is er niet één winkel waar geen interesse in is. Hij verwacht dat een groot aantal van de twintig failliete boekhandels een doorstart kan maken. De komende periode zal hij serieuze gesprekken voeren met de verschillende overnamekandidaten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!