PayPal werkt aan betalen via smartwatch

Het is binnenkort mogelijk om betalingen af te ronden middels een smartwatch. PayPal en Samsung werken samen aan een betaaloplossing die draait op de tweede generatie van het intelligente horloge van Samsung.

Met de PayPal-app zijn gebruikers van het horloge in staat om in te checken en te betalen bij lokale winkeliers. Ook kunnen zij sparen, aanbiedingen inwisselen en onderweg betalingsmeldingen ontvangen. Vorig jaar lanceerde eBay al een app waarmee gebruikers van een smartwatch onderweg hun favoriete items konden kopen en verkopen. De PayPal-app zorgt dat consumenten kunnen winkelen bij meerdere verkooppunten.

De app voor de Samsung Gear 2 is vanaf april dit jaar te gebruiken. Of de app ook geschikt wordt gemaakt voor smartwatches van andere merken is vooralsnog onbekend.

Gebruikers van de Samsung Galaxy S5 kunnen daarnaast bij retailers die PayPal accepteren inloggen en betalen met hun vingerafdruk. Hierbij logt de consument met een veeg van zijn wijsvinger in op zijn of haar PayPal-rekening om te winkelen en te betalen.

Lees ook:
Betalen met vingerafdruk

Altijd op de hoogte zijn van het laatste technologische nieuws binnen retail? Meld u hier aan voor de gratis nieuwsbrief die elke donderdag verschijnt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!