'Free Record Shop en Hilco uit elkaar'

Het samenwerkingsverband tussen Free Record Shop en de Britse investeerder Hilco is vorige maand beëindigd. Dat blijkt uit een interne memo van de entertainmentketen, meldt Entertainment Business. Het is onduidelijk of Hilco nog een overnamekandidaat voor Free Record Shop is.

De directie van Free Record Shop is in gesprek met andere partijen over een mogelijke samenwerking. Welke partijen dat zijn, is niet bekend. De drie vestigingen van Free Record Shop in Luxemburg, die buiten het faillissement in België vielen, blijken te zijn overgenomen door topman Marc Leemans.

De Belgische winkels van de entertainmentketen zijn nog altijd gesloten. Hilco nam eind december de inboedel van de failliete winkels over, waarna de vestigingen ‘minstens tijdelijk’ werden gesloten. Halverwege januari verkochten de Nederlandse winkels de voorraad in België, in afwachting van een doorstart van de Belgische filialen.

In Nederland worden steeds meer vestigingen van Free Record Shop gesloten. Zo gingen onder meer winkels in Leiden, Purmerend, Doetinchem, Sluis, Den Helder en Amsterdam dicht. Welke reden daaraan ten grondslag ligt, kan een woordvoerder niet zeggen. Hij verwacht over anderhalve week met meer informatie te komen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!