A.S. Watson maakt beursgang

Hutchison Whampoa brengt een belang van 25 procent van A.S. Watson naar de beurs. Dat maakt het Aziatisch concern bekend.

Het moederbedrijf van onder meer Kruidvat en Trekpleister krijgt een notering aan de beurs van Hong Kong en een nog onbekende locatie. Singapore is volgens Hutchison Whampoa een goede mogelijkheid. Een beursgang zou twintig miljard dollar kunnen opleveren. A.S. Watson beschikt over meer dan elfduizend winkels in 34 landen.

De beursgang zal volgens kenners geen directe gevolgen hebben op de operationele gang van zaken van de winkelformules. Als eerst heeft het zijn uitwerking op het managementteam. “Het is hét moment waarop de strategie tegen het licht gehouden wordt”, zei SNS Securities-analist Richard Withagen eerder tegen RetailNews.

De opbrengst van de beursgang kan ook gebruikt worden voor een uitbreiding van het winkelbestand. "Ze krijgen financiële armslag om andere bedrijven over te nemen of zelfstandig via winkelopeningen te groeien." Hij denkt echter dat Hutchison Whampoa zijn detailhandeldivisie vooral in de etalage zet om de 'eerdere investering ter gelde te maken.' Het concern kocht de winkelketens Kruidvat, Trekpleister en ICI PARIS XL in 2002 voor 1,3 miljard euro.

Eerder: A.S. Watson overweegt beursgang

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!