Toekomst Free Record Shop nog ongewis

Acht van de 49 doorgestarte Nederlandse filialen van Free Record Shop hebben de afgelopen weken hun deuren gesloten. Aan de overige winkels wordt nog amper voorraad geleverd, meldt een woordvoerder van de entertainmentketen aan De Volkskrant. Of dit in de toekomst wel weer gaat gebeuren, wil hij niet kwijt.

Daarnaast weet het resterende personeel niet waar het aan toe is en mag het niet met de pers praten. Eigenaar ProCures wil over twee weken meer duidelijkheid verschaffen over de toekomst van de winkelketen.

De Nederlandse vestigingen verkopen momenteel voornamelijk verouderde producten, afkomstig van de Belgische winkels. Die tak werd eind vorig jaar failliet verklaard, waarna de winkels hun deuren in afwachting van een doorstart moesten sluiten. De Britse investeerder Hilco nam de inboedel over, maar de Belgische filialen zijn nog altijd dicht.

Curator Peter Verstraeten liet eind januari weten dat alle kansen op een doorstart verkeken waren, omdat Hilco ‘als dief in de nacht’ zou zijn vertrokken. Waar de investeringsmaatschappij dat bericht ontkende, werd deze week bekend dat de samenwerking met Free Record Shop is beëindigd. Of Hilco nog in de race is om een doorstart te realiseren, is onbekend. “Ik wil en kan daar niets over kwijt”, stelt Verstraeten tegenover RetailNews.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!