'Winkelverboden zijn gemeengoed'

Het uitdelen van winkelverboden aan agressieve klanten en winkeldieven is ingeburgerd. Dat stelt Detailhandel Nederland.

Drie jaar geleden werden tienduizend winkelontheffingen uitgeschreven. Dat aantal ligt volgens de brancheorganisatie nu een stuk hoger. “Het is gemeengoed geworden”, aldus secretaris Jelger Zee in Metro.

Met name supermarkten schrijven op wekelijkse basis winkelverboden uit. Detailhandel Nederland registreert de ontheffingen niet meer, maar zegt een grote stijging te signaleren. “Daarbij neemt het aantal winkeldiefstallen en agressie alleen maar verder toe. Dat telt uiteraard ook mee”, zegt Zee.

Retailers als V&D en H&M in de Amsterdamse Kalverstraat werken met collectieve winkelverboden. Als een winkeldief in de ene winkel wordt betrapt, wordt hem ook de toegang ontzegd in andere zaken die bij het collectief zijn aangesloten. “Namen en foto’s rouleren onderling”, zegt Christine Govaert van ondernemersvereniging Amsterdam City. “In bijvoorbeeld bedrijfskantines hangen A3-vellen met foto’s van de dieven zodat de medewerkers de gezichten herkennen en er alert op zijn.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!