Eerste HEMA-filiaal ooit failliet

HEMA heeft voor het eerst in zijn bestaan een filiaal failliet zien gaan. De winkel van franchisenemer Frans Vesters in Geleen sloot vorige week zijn deuren, schrijft Het Financieele Dagblad.

Vesters tekende enkele jaren geleden als een van de eerste ondernemers in op een nieuw winkelcomplex in het Geleense centrum. Het winkelgebied kon echter op weinig belangstelling van andere ondernemers rekenen. Mede door de leegstand lukte het de franchisenemer niet om de verwachte omzetten te realiseren, zegt curator Maarten van Ingen.

Gesprekken met verhuurder Delta Loyd om de voorwaarden van het huurcontract te wijzigen, hadden geen resultaat. “Dat was Vesters’ enige kans om de lasten te verlagen, want als franchisenemer werkt hij met één leverancier met vaste prijzen. Aan die kant was sowieso niets te regelen.” De franchisenemer legde de afgelopen jaren volgens hem ongeveer een miljoen euro bij om het filiaal draaiend te houden.

De vestiging maakt wel voor een doorstart. Daarvoor gaat Vesters samenwerken met een niet bekendgemaakte partner. De winkel wordt voortgezet in een ander pand met een lagere huurprijs.

Delta Loyd kan volgens Van Ingen op een beperkt bedrag aanspraak maken. “Opzegging van een huurcontract door de curator is een reguliere opzegging. Ze kunnen maximaal drie maanden huur claimen uit de boedel.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!