'Vergoeding parkeerkosten klant aftrekbaar'

Winkeliers moeten hun klanten de kosten van de eerste anderhalf uur parkeren vergoeden. Deze uitgave is namelijk als bedrijfskosten aftrekbaar van de belasting, zo stelt een winkelier in De Telegraaf.

Een aantal Amsterdamse middenstanders maakt al gebruik van deze methode. “Wij adviseren andere middenstanders in het land hetzelfde te doen”, zegt de winkelier Henk Grifthorst. “Gemeenten blijven de parkeertarieven omhoog stuwen zodat wij gedwongen worden creatief te zijn om straks niet zonder klanten te zitten.”

Klanten geven bij binnenkomst hun kenteken door aan de winkelier die telefonisch de auto aanmeldt bij een parkeerprovider. Wanneer ze de zaak verlaten, meldt Grifthorst hen weer af zodat ze alleen de gebruikte parkeertijd betalen. Hij ontvangt een maandelijkse afrekening van de provider die hij als bedrijfskosten kan aftrekken van de belasting.

Detailhandel Nederland reageert positief op het initiatief en brengt het bij de volgende bestuursvergadering onder de aandacht. “Het getuigt van creativiteit”, aldus secretaris vestigingszaken Jildau Schuilenburg.

De brancheorganisatie publiceerde onlangs een onderzoek waaruit blijkt dat tarieven in Nederlandse parkeergarages tussen 2010 en 2014 met 26 procent gestegen zijn. Parkeren op straat werd zeventien procent duurder.

Eerder: Consument fors duurder uit bij parkeren

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!