Jumbo komt met eigen afhaalpunten

Jumbo opent in de tweede helft van dit jaar eigen afhaalpunten voor online bestelde boodschappen. De supermarktketen kiest voor op zichzelf staande locaties en punten bij zijn winkels. Daarnaast wordt een bezorgservice gelanceerd, meldt het Financieele Dagblad.

De Veghelse supermarktformule liet al eerder weten dit jaar zijn e-commerce propositie uit te rollen. "We zijn niet de eerste, maar dat geeft ons voordeel dat we hebben kunnen leren van andere spelers", aldus financieel directeur Ton van Veen.

Een speciaal team werkt aan het realiseren van de online ambities. Begin dit jaar trad Roland van den Berg aan directeur e-commerce bij de formule. De keten voert momenteel onderhandelingen met franchisenemers over de verdeling van de opbrengsten en kosten van online verkopen, liet voorzitter Anrico Maat van de Ondernemersvereniging Jumbo onlangs weten.

De twee partijen moeten het volgens hem eens worden over ‘de verdeling van de marge, onze bijdrage in de kosten en eventueel de compensatie als ondernemers door de online verkopen van Jumbo in hun marktgebied te maken krijgen met omzetverlies.’ Maat verwacht dat Jumbo en de ondernemers begin mei tot een akkoord komen.

Eerder:
Jumbo in onderhandeling over online vergoeding

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!