Eerste Polare-winkel definitief dicht

De Haarlemse vestiging van de failliete boekwinkelketen Polare maakt geen doorstart. De winkel aan de Grote Houtstraat sloot zaterdag haar deuren. Het is de eerste winkel van Polare waarvoor het doek definitief valt.

Er waren geen belangstellenden die de failliete winkel wilden kopen, zegt curator Kees van de Meent. “Wel kregen we een bieding voor de voorraad van de winkels. Dus dan rest er helaas geen andere keuze dan de winkel te sluiten.”

Jan Bernard de Slegte koopt de voorraad op. Hij kocht onlangs de acht Vlaams Polare-winkels terug. De voorraad in Haarlem bestond volgens de curator vooral uit tweedehands boeken. “Die kan Jan Bernhard de Slegte goed gebruiken om de Belgische winkels vooral gericht zijn op de verkoop van tweedehands boeken.”

Voor de winkel van Polare in Arnhem lijkt eveneens geen toekomst te zijn. Een potentiële investeerder trok zich terug, nadat de verhuurder van het pand de huur had opgezegd. De anonieme investeerder wilde de boekhandel per se in het oude postkantoor houden.

Eerder:
De Slegte koopt Vlaamse winkels terug

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!