Britse vending machine vervangt dorpssuper

Het Britse dorp Clifton beschikt sinds vorige week over de eerste zogenoemde giant vending machine. De verkoopautomaat moet de lokale supermarkt vervangen, die uit het dorp was vertrokken.

Het apparaat is in ontwikkeld door elektrotechnicus Peter Fox, die er meer dan twee jaar aan sleutelde. Inwoners van Clifton kunnen bij de verkoopautomaat onder meer terecht voor melk, brood, eieren, dierenvoeding, toiletartikelen en wasmiddel. Afrekenen kan met contant geld of een creditcard. Wanneer bepaalde producten uitverkocht dreigen te raken, stuurt de machine automatisch een mail naar de eigenaar.

De giant vending machine wordt de komende maanden uitgerold naar andere dorpen in het Verenigd Koninkrijk, stelt Fox. Hij bestempelt het apparaat zelf als ‘automatische winkel’, omdat het in tegenstelling tot reguliere verkoopautomaten wel om kan gaan met de omvang, gevoeligheid en het gewicht van producten als melk en eieren.

De verkoopautomaat is onder meer uitgerust met een beveiligingscamera en alarmsysteem. Fox wil de apparaten verder zoveel mogelijk voorzien van streekproducten.

Bekijk een foto van de ‘giant vending machine’ op onze Facebookpagina.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!