BP Nederland test verkoopautomaat

BP Nederland verkoopt bij een onbemand tankstation producten via een vendingmachine. Het gaat hierbij om een pilot, die plaatsvindt bij het tankstation in Voorburg. 

De verkoopautomaat is in een afgesloten, glazen ruimte op het tankstation geplaatst. Klanten kunnen er frisdrank, snacks, snoep, condooms en tabakswaren kopen. Het assortiment is gebaseerd op de meest verkopende artikelen uit de bemande pompstations. Afrekenen doen klanten met hun pinpas.

De wettelijk verplichte leeftijdscontrole bij de verkoop van tabak wordt op afstand uitgevoerd door Ageviewers, waarvoor voorafgaand aan de transactie toestemming wordt gevraagd aan de klant. Vervolgens wordt een kortstondige beeldverbinding met het controlecentrum van Ageviewers tot stand gebracht en wordt gekeken of de klant ouder is dan achttien jaar. Wanneer hier twijfel over bestaat wordt de klant gevraagd zijn identiteitsbewijs te tonen. Als de klant dit niet kan of wil doen, of wanneer hij geen achttien jaar oudb lijkt te zijn, wordt de transactie afgebroken.

De proef bij het station in Voorburg duurt een jaar. Vervolgens wordt het traject geëvalueerd en besluit met of het concept landelijk wordt uitgerold.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!