Boon Beheer Groep bouwt mogelijk in 22 marktgebieden zijn MCD-supermarkten om naar de nieuwe formule Boon’s Markt. Dat zegt commercieel directeur Klaas Boon van Boon Beheer Groep in RetailTrends 4. 


Boon Beheer Groep is een supermarktorganisatie die 55 supermarkten in Zuidwest- en Midden-Nederland belevert. Boons supermarktformule MCD bestaat uit 35 winkels. Begin februari werd de tweede Boon’s Markt geopend. Beide winkels fungeren als testlocatie. “Inclusief deze locaties gaat het om 22 marktgebieden waarvoor de ombouw van MCD naar Boon’s Markt een optie zou kunnen zijn”, aldus Klaas Boon.

Het hangt van het marktgebied af of bij nieuwe winkels of relocaties de keuze voor Boon’s Markt gemaakt wordt, stelt hij. “Op locaties met weinig of geen concurrentie handhaven we MCD.” Wel kunnen assortimentsonderdelen en presentaties die in Boon’s Markt zijn getest, bij MCD worden geïmplementeerd.

Het ontwikkeltraject voor de formule van Boon’s Markt begon met een duidelijk beeld van de veranderingen in de wereld en in het gedrag van consumenten, legt adjunct-directeur Willem Boon uit. “Daaruit hebben we conclusies getrokken die we in de formule hebben verwerkt.”

Consumenten wisselen snelle boodschappentrips bijvoorbeeld af met momenten waarop ze meer tijd hebben voor inspiratie voor een lekkere maaltijd. Doordat de winkel geen verplichte routing kent en overzichtelijk is door de lage stellingen, kan de gehaaste klant snel een keuze maken en afrekenen. Wekelijks zijn vanaf donderdag tot en met zaterdag kookdemonstraties. Dan nemen mensen meer de tijd om zich te laten inspireren, aldus Willem Boon.

Vader en zoon Boon gaan in RetailTrends 4 dieper in op de nieuwe versformule en hun visie op de consolidatie binnen de supermarktbranche. Het ontstaan van nieuwe kleinschalige spelers als Marqt is volgens hen een duidelijke tegenbeweging ten opzichte van grote spelers. “Het wordt juist voor de grotere bedrijven lastiger om hun posities vast te houden”, denkt Willem Boon. Het aprilnummer van RetailTrends verschijnt eind deze week. Klik hier voor de abonnementsmogelijkheden voor jaarlijks elf keer RetailTrends en zes keer EtailTrends.