Kleding.nl wint kort geding om handelsnaam

De rechtbank in Amsterdam heeft zoekmachine Kleding.nl in het gelijk gesteld in het geding tegen Kleding.com. Kleding.com mag zijn handelsnaam niet langer gebruiken.

“De kans op verwarring bij onze bezoekers en partners, en de mogelijke schade voor Kleding.nl was te groot om dit zomaar te laten gebeuren”, aldus directeur Peter Langenkamp van Kleding.nl over de gerechtelijke stappen.

Het in 2012 opgerichte Kleding.nl is sinds 2013 ook in Duitsland actief met dochtersite Fashiola.de. De kledingzoekmachine wil in mei van dit jaar een website in Groot-Brittannië lanceren, waarna in de loop van 2014 nog drie landen zullen volgen.

Welke dat exact zijn, laat Langenkamp nog in het midden. “Maar dat zullen landen zijn in de buurt van de markten waar we al opereren. Frankrijk bijvoorbeeld ligt in de lijn der verwachting”, zegt hij tegen RetailNews. Het derde land ligt buiten Europa.

De plannen om Kleding.nl naar België te brengen, zijn voorlopig geparkeerd. “De tweetaligheid brengt complicaties met zich meer voor het platform. Dat moeten we eerst goed ondervangen.” 

Eerder: Kleding.nl klaagt Kleding.com aan

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends