Verkoop Polare-winkels afgerond

Met de verkoop van de voorraad en inventaris van de Polare-winkel in Zwolle is het verkoopproces van de boekwinkelketen afgerond. Curator Kees van de Meent verwacht half april een eerste faillissementsverslag te publiceren. Dat verslag moet meer duidelijkheid geven over de oorzaak van het faillissement en het aantal arbeidsplaatsen dat behouden blijft.

Al snel na het faillissement van Polare was het Van de Meent duidelijk dat de boekhandels niet als keten een doorstart zouden maken. “Toen we het cijfermateriaal van de verschillende vestigingen analyseerden, kwamen we tot de conclusie dat het aanbieden van een akkoord aan de schuldeisers tijdens surseance niet reëel was”, stelt hij tegenover NUzakelijk.

Daarop werd de surseance omgezet in een faillissement en ging Van de Meent per winkel op zoek naar potentiële kopers. Voor zestien van de 21 Polare-winkels is een nieuwe eigenaar gevonden. Hij is daarover ‘niet onaangenaam verrast’. Van de Meent hield rekening met een verkoop van tien of elf vestigingen.

De curator wil niet zomaar spreken van een mooi resultaat. “Ik druk me expres voorzichtig uit, want bij een faillissement gaan bijna altijd banen verloren. In dit geval ook bij de vestigingen die een nieuwe eigenaar hebben gevonden.” Daarnaast blijven schuldeisers deels onbetaald. “Dat blijft vreselijk zuur.”

Eerder:
Polare Zwolle verdwijnt

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends