FNV niet akkoord met aanbod supermarktwerkgevers

FNV Bondgenoten neemt geen genoegen met de loonsverhoging van 1,25 procent die supermarktwerkgevers per 1 januari 2015 doorvoeren. “Het is volstrekt onvoldoende voor een koopkrachtverbetering van de 260 duizend supermarktmedewerkers”, stelt onderhandelaar Henk van der Ploeg.

Daarnaast willen werkgevers volgens hem niets concreets afspreken om de positie van alle werknemers te verbeteren. Zo moeten de rechten van hulpkrachten gelijk worden getrokken aan die van vaste krachten, stelt hij. De werkgevers willen daar alleen aan voldoen als de toeslagen verdwijnen. “Belachelijk”, vindt Van der Ploeg. Werken in avonduren of weekenden doet volgens hem inbreuk op het sociale leven van werknemers en moet daarom extra beloond worden.

De onderhandelaar wijst er verder op dat Albert Heijn en Jumbo hun werknemers niet gelijk behandelen. Zo bieden zij werknemers van distributiecentra een loonsverhoging van 1,75 procent. Supermarktpersoneel wacht al sinds april vorig jaar op een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst.

Eerder: Supermarktwerkgevers negeren looneis

Reacties