Sligro, EMTÉ en PLUS combineren goederenstromen

Sligro, zusterformule EMTÉ en PLUS combineren de goederenstromen van fabrikanten SCA, Hero en Heinz. De retailers zijn daarvoor een samenwerking aangegaan met het zogeheten GROEI-netwerk van logistiek dienstverlener Nabuurs en deze FMCG-producenten. Dat laten de betrokken partijen woensdag weten in een persbericht.

De eerste stap in de samenwerking is het synchroniseren van de bestel- en afleverdagen. Een doorbraak op het gebied van het optimaliseren van de suppy chain, stelt directeur logistiek Rowell Versleijen van PLUS. “Er wordt namelijk al tien jaar over gepraat, maar het was nog nooit daadwerkelijk gebeurd.”

Behalve het bundelen van de goederenstromen willen de retailers dit jaar de schapbeschikbaarheid maximaliseren en het aantal lege kilometers reduceren via deze samenwerking. Om dat te bereiken is een projectgroep geformeerd, waarin de betrokken partijen overleg voeren ‘om tot een responsiever, effectiever en duurzamer netwerk te komen’. Deze bijeenkomsten staan onder leiding van adviesbureau Pure Birds, om de onafhankelijke benadering te waarborgen.

“Wij zijn ervan overtuigd dat het noodzakelijk is om meer samen te werken in de keten als we de consument beter willen bedienen”, stelt directeur logistieke operatie Kees de Rooij van Sligro Food Group. De samenwerking werkt volgens hem op korte termijn nog niet kostenverlagend, omdat de partijen zich op ‘onontgonnen terrein begeven’.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!