Thuisbezorgd.nl koopt Duitse concurrent na kapitaalinjectie

Thuisbezorgd.nl heeft zijn Duitse tegenhanger Lieferando.de overgenomen. Dat heeft de foodspeler donderdag bekendgemaakt. Eerder op de dag liet Thuisbezorgd.nl al weten een kapitaalinjectie van 74 miljoen euro te hebben gekregen.

Het Nederlandse Prime Ventures en Australische Macquarie Capital zitten achter de kapitaalinjectie. “We kunnen met deze investering ons marktaandeel versneld uitbreiden”, aldus ceo Jitse Groen.

Thuisbezorgd.nl is al actief bij onze oosterburen onder de naam Lieferservice.de. Het Poolse Pyszne.pl van Lieferando is bij de overname inbegrepen.

Door de combinatie van Lieferando.de en Lieferservice.de ontstaat een restaurantnetwerk met meer dan tienduizend aangesloten restaurants en circa zeshonderdduizend bestellingen per maand. Daarmee wordt Duitsland na Nederland de grootste markt voor het concern.

Thuisbezorgd.nl is onderdeel van Takeaway.com. Naast Duitsland is het bestelplatform onder meer actief in Oostenrijk en België met respectievelijk Lieferservice.at en Pizza.be.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!