Toekomst outletcentrum Halfweg onduidelijk

De bouw van het outletcentrum in Halfweg staat op losse schroeven. Projectontwikkelaar MAB Development heeft zijn belang in The Style Outlets verkocht aan de Spaanse winkelvastgoedexploitant Neinver, waarmee de ontwikkelaar vijf jaar geleden een joint venture sloot. De openingsdatum van 2016 zal hierdoor sowieso niet worden gehaald.

Beide partijen wilden op het terrein van een oude suikerfabriek in Halfweg voor 120 miljoen euro een outletcentrum van 25 duizend vierkante meter bouwen. Begin dit jaar meldde de ontwikkelaar dat de financiering voor het project rond was.

De bouw had inmiddels moeten starten, maar de benodigde vergunningen, die MAB zou verzorgen, zijn nog steeds niet verstrekt. Eerder tekenden de gemeenten Amsterdam, Haarlemmermeer en Haarlem, de provincie Noord-Holland, verschillende winkeliersverenigingen en brancheorganisatie INretail tevergeefs bezwaar aan tegen The Style Outlets.

Nu MAB zich terugtrekt is het onduidelijk of het project doorgaat. “Dat is nu aan Neinver”, aldus de ontwikkelaar. De Spaanse organisatie wil op zijn beurt niet ingaan op de vragen over het outletcentrum. Wel geeft Neinver aan dat het ‘alle lopende projecten ’ in Frankrijk, Duitsland en Nederland overneemt.


Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!