Kwartaalomzet EMTÉ valt terug

De supermarkten van EMTÉ hebben in het eerste kwartaal van dit jaar 4,4 procent minder omzet geboekt dan vorig jaar. De identieke omzet viel met 2,7 procent terug. Dat heeft moederconcern Sligro Food Group donderdag bekendgemaakt.

De totale omzet over de eerste drie maanden komt uit op 206 miljoen euro, tegenover 216 miljoen een jaar eerder. De omzetdaling wordt onder meer veroorzaakt door gewijzigde btw-heffing op rookwaren en vestigingsmutaties. Tevens houdt EMTÉ last van de aanhoudende prijzenslag in de Nederlandse supermarktbranche.

Daarnaast hebben de hoge groeicijfers in het eerste kwartaal van vorig jaar een drukkend effect, stelt het retailconcern. Destijds noteerden de supermarkten van EMTÉ een omzetgroei van 5,5 procent. Sligro Food Group denkt dat het kalendereffect van Pasen, dat dit jaar relatief laat valt, een negatief effect van anderhalf procent heeft.

De omzet van de foodservicetak van Sligro Food Group nam met 3,5 procent toe naar 386 miljoen euro. Daarmee kwam de totale omzet van het concern uit op 592 miljoen euro, 0,6 procent meer dan vorig jaar. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!