Breukhoven: 'FRS failliet door interim-ceo'

Interim-ceo Herman Hovestad is schuldig aan het faillissement van Free Record Shop in mei vorig jaar. Dat zegt oprichter Hans Breukhoven in Quote.

Breukhoven droeg in de zomer van 2012 de dagelijkse leiding over aan Hovestad, omdat hij zichzelf niet geschikt vond voor een derde saneringsronde. De interim-ceo verzocht Breukhoven ‘zo min mogelijk langs te komen en in de weg te lopen’. “Toen is het eigenlijk fout gegaan”, stelt de oprichter.

Hovestad stelde volgens Breukhoven ‘zijn vriendje Cees van Wijngaarden’ aan als cfo om met een gezamenlijk dagsalaris van 3750 euro de kar te trekken. Ondanks hun mooie beloften, ging alles wat ze aanpakten fout, stelt hij. “Rabobank zegde het vertrouwen op, de leveranciers geloofden niet in hun onprofessionele plannen en uiteindelijk zegden ook de kredietverzekeraars het vertrouwen in hen op.”

Hovestad toonde na het faillissement in mei verder geen enkel respect of begrip voor zijn medewerkers, stelt Breukhoven. De interim-ceo zegt zich niet in dat beeld te herkennen en vindt de uitspraken van de oprichter ‘onder de gordel’.

Waar Breukhoven de schuld van het faillissement van de entertainmentketen bij Hovestad legt, wijzen ingewijden in Quote naar de eigenaren van investeerder ProCures. Paul Dumas en Maurits Regenboog zouden na het faillissement tonnen hebben verdiend, terwijl leveranciers na het faillissement van de Belgische tak in november met onbetaalde rekeningen bleven zitten.

De winkels van Free Record Shop in België zijn inmiddels gesloten. In ons land beschikt de winkelketen nog over 39 vestigingen, tegenover 141 voor het faillissement. Vorige maand kondigde Free Record Shop aan zijn winkelformule te wijzigen in een outletstore voor entertainmentproducten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!