Dunkin' Donuts terug naar Nederland

De Amerikaanse foodketen Dunkin’ Donuts wil opnieuw restaurants in Nederland openen. Dat heeft de keten met koffie en bakkerijproducten woensdag bekendgemaakt.

Tussen 1997 en 2000 beschikte Dunkin' Donuts over vestigingen in Utrecht, Amsterdam, Haarlem, Amstelveen en Schiphol. Doordat er onvoldoende investeerders waren, moesten deze restaurants hun deuren uiteindelijk sluiten.

De foodretailer mikt nu in eerste instantie op Amsterdam. Daarna wil Dunkin’ Donuts openen in de andere grote steden. De keten zoekt daarvoor franchisers die de komende jaren minimaal twintig tot 25 restaurants willen ontwikkelen in hun marktgebied.

Nederland is een enorme kans voor Dunkin’ Donuts, zegt vice-president international development Jeremy Vitaro. “We zijn van mening dat onze waardepropositie van hoogwaardige voedselproducten en dranken in een vriendelijke omgeving met een snelle bediening en goede prijs consumenten in het land zal aanspreken.”

Dunkin’ Donuts beschikt in Europa over meer dan 120 restaurants in onder meer Bulgarije, Duitsland, Rusland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. In totaal heeft het concern bijna elfduizend restaurants in 33 landen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!