La Place groeit uit tot supermarkt

La Place ontwikkelt een supermarktconcept dat als motor voor winkels van V&D moet dienen. Dat laat ceo Bart van de Nieuwenhof weten in Levensmiddelenkrant. “We hebben geen supermarktambities buiten de warenhuizen”, stelt hij.

Oprichter Paul Bringmann liet in februari tijdens het ABN AMRO retailseminar al weten dat La Place meer ‘take home’-producten aan gaat bieden. De warenhuizen van V&D hebben volgens Van den Nieuwenhof de afgelopen jaren onder druk van crisis en toename van e-commerce bezoekers moeten inleveren. “Wat die warenhuizen voor de toekomst nodig hebben, is een extra motor voor bezoekers.”

La Place opent volgens de ceo niet direct de aanval op andere supermarktketens, aangezien de keten niet buiten V&D filialen opent. “Het moet echt een klantentrekker van V&D worden.” La Place is momenteel grondig aan het onderzoeken hoe de formule als extra motor kan dienen, stelt een woordvoerder in De Financiële Telegraaf. “Of we dit project ooit gaan uitrollen is nog erg onzeker en het is ook te prematuur om hier nog meer over te vertellen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!