'Eenduidige voedselcontrole vergroot veiligheid'

De invoering van een geharmoniseerd controlesysteem voor bedrijven in de voedselketen binnen Europa komt de voedselveiligheid ten goede. Dat zegt het CBL naar aanleiding van het besluit van het Europees Parlement om een dergelijk systeem in te voeren.

Wanneer alle landen binnen de EU dezelfde standaarden hanteren, blijft de voedselveiligheid beter gehandhaafd, aldus de brancheorganisatie. In Nederlandse supermarkten liggen namelijk ook vaak producten uit landen binnen de EU. Meer uniformiteit en samenwerking zijn volgens het CBL een sterk middel in de terugdringing van voedselfraude.

Het parlement heeft verder besloten om inspectieresultaten alleen onder strikte voorwaarden openbaar te maken, bijvoorbeeld als de volksgezondheid in het geding is. Dat is een goede zaak, vindt de brancheorganisatie.

Wanneer er een voedselveiligheidsrisico is, moet de consument geïnformeerd worden. De andere gevallen zijn een zaak tussen het bedrijf en de inspectie. Als een consument overvoerd wordt met informatie, worden de echt belangrijke zaken niet meer herkend, stelt het CBL.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!