FreshRealm levert voedsel direct aan consument

Het Amerikaanse FreshRealm verstuurt voedsel rechtstreeks van de producent naar de consument. De organisatie werkt hiervoor samen met United States Postal Service (USPS), waarmee het een speciaal boodschappenkrat ontwikkelde. Zo wil FreshRealm onder meer voedselverspilling terugdringen.

FreshRealm werkt al jaren aan het leveren zonder tussenpersoon bij bedrijven, maar nu kunnen ook consumenten gebruikmaken van de service. Middels het FreshRealm-systeem kunnen consumenten in elk deel van het land op zoek naar verse producten.

Na bestelling worden de boodschappen in speciale kratten opgestuurd. Deze kratten zijn zo ontworpen dat ze binnen de low-costshipping programma’s blijven van USPS en FedEx en de producten gekoeld blijven. Na bezorging worden de kratten weer meegenomen zodat deze opnieuw gebruikt worden.

Het verzendprogramma maakt ook gebruik van zogenaamde co-drops. Daarbij worden meerdere leveringen op één centrale plaats gebracht. Dit stelt scholen, gemeenschappen en voedselbanken in staat om leveringen voor meerdere consumenten bij hen te laten bezorgen.

Het programma draait in eerste instantie proef in Californië. Wanneer dit succesvol verloopt wordt het programma uitgerold naar de rest van de Verenigde Staten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!