Personeel Lidl-dc voert actie

Werknemers van het distributiecentrum van Lidl in Heerenveen voeren actie voor betere arbeidsomstandigheden. Circa dertig werknemers van het dc overhandigen financieel directeur Erwin Bziuk hiervoor donderdag een petitie. Die is ondertekend door honderdveertig personeelsleden. 

De werknemers willen volgens FNV Bondgenoten verbetering op het gebied van leidinggeven, werkdruk, overwerk, ziektemeldingen en vakantieaanvragen. Daarnaast eisen ze dat een onderzoek wordt ingesteld naar een nieuw ingevoerd voice pickingsysteem. 

Met dit systeem ontvangt personeel via een koptelefoon opdrachten van een monotone stem. De werknemer moet op dezelfde manier terugpraten in de microfoon om te controleren of de order klopt. Het systeem heeft regelmatig last van storingen en veroorzaakt lichamelijke klachten bij werknemers, stelt de vakbond. 

Eerder deze week legden vrachtwagenchauffeurs het werk al neer bij het dc in Heerenveen. Daarbij ging het volgens Lidl om een staking binnen de vervoerssector. Chauffeurs van de supermarktdiscounter waren daar niet bij betrokken. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!