Oprichter wil Kwantum terugkopen

Oprichter Joop Steenbergen van de Kwantum Hallen wil de woonwinkelketen overnemen van Macintosh Retail Group. Dat laat hij weten aan De Financiële Telegraaf. Macintosh zette de discounter gisteren in de etalage, om zich volledig te kunnen richten op zijn fashiontak.

Steenbergen verkocht zijn 48 winkels in 1986 aan de huidige eigenaar. Dat aantal is inmiddels uitgebreid tot honderd vestigingen in Nederland en negen in België. Toen donderdag bekend werd dat Macintosh van deze winkels af wil, belde hij direct met de secretaresse van bestuursvoorzitter Frank De Moor. “Ik hoop volgende week om de tafel te zitten om Kwantum weer nieuwe energie te geven.”

De zakenman liet vorige maand al weten interesse te hebben om de woonwinkelketen over te nemen. Macintosh heeft de formule volgens Steenbergen laten verkwanselen. Waar zijn 48 winkels in 1986 goed waren voor 250 miljoen gulden omzet, komen de huidige winkels tot een jaaromzet van 180 miljoen euro. Kwantum verliest volgens hem veel geld aan Action en gaat als het zo doorgaat ‘door het putje’.

Reacties