Pannenfabrikant BK gaat dit jaar shop-in-shops openen in warenhuizen van V&D. Over de exacte locaties worden nog gesprekken gevoerd, laat een woordvoerder weten aan RetailNews. Producten van BK liggen in het schap bij onder meer Marskramer, Blokker en Cook & Co.   

In België en Duitsland beschikt BK al over shop-in-shops. Daarnaast opent de onderneming begin oktober een flagshipstore in China. Het bedrijf is sinds drie jaar actief op de Chinese markt. De groei gaat snel, zegt directeur Richard Freriks in de Financiële Telegraaf. “We hebben inmiddels op 150 plekken een BK-shop in meestal reusachtige keukenwinkels.”

Het koninklijke predicaat speelt volgens hem een grote rol om voet aan de grond te krijgen in het land. “Daar is men van onder de indruk.” Daarnaast is onder Chinese consumenten een groeiende behoefte aan keukengerei. “Een deel van hen heeft veel te besteden”, aldus marketingdirecteur Gea Barth.

Concrete plannen voor een eigen winkel in Nederland zijn er nog niet. “In eerste instantie wil BK via samenwerkingen voldoende zichtbare verkooppunten in Nederland, België, Duitsland en China realiseren”, aldus de woordvoerder.