Online platform toont goedkoopste supermarkt

Online platform SupermarktX gaat actueel inzicht bieden in de prijzen van Albert Heijn, PLUS Supermarkten, Boni, Deka en Hoogvliet. Consumenten kunnen per product uitzoeken welke supermarkt dit voor de laagste prijs aanbiedt. Daarnaast kunnen ze een complete boodschappenlijst invullen, waarna het platform de meest voordelige supermarkt toont.

“Voor de vergelijkingen maken we gebruik van de data uit ons online platform inprijsverhoogd.nl”, vertelt medeoprichter Thijs van de Tuin aan RetailNews. Deze website brengt prijsveranderingen van producten in supermarkten in kaart.

Vooralsnog is alleen prijsinformatie beschikbaar binnen de categorie frisdrank, sappen en koffie. Dit wordt stapsgewijs uitgebreid. Naar verwachting is de site voor het einde van de zomer aangevuld met het volledige supermarktassortiment. “We willen op korte termijn ook aanbiedingen tonen. Dat heeft veel invloed op de keuze van consumenten voor een bepaalde supermarkt.”

Daarnaast wil SupermarktX de prijzen van meer supermarkten tonen. Voor het einde van dit jaar moet tachtig procent van de Nederlandse markt via het platform te vergelijken zijn. “Uiteindelijk willen we nog een stap verder gaan en een bestelfunctie aan de site toevoegen”, aldus Van de Tuin.

Van de Tuin is met een aantal retailers in gesprek over de mogelijkheid om de boodschappen direct via de site bij hen te bestellen. Om welke supermarkten dat gaat, wil hij niet zeggen. “Het kost tijd om een dergelijke functie goed te integreren. Allerlei aspecten waaronder het financiële plaatje moeten kloppen. Ik verwacht daar pas over enkele maanden meer over te kunnen bekendmaken.”

 

Bron: RetailNews

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!