Ophef C1000-ondernemers om vergoeding

Verschillende C1000-ondernemers zijn boos nu blijkt dat zij niet aanmerking komen voor een compensatieregeling. De regeling die per 1 juli 2014 van kracht wordt moet eventuele afnemende prestaties van C1000 ondervangen.

Begin deze maand kregen de ondernemers een brief van directeur vastgoed en ondernemerszaken Jan Heuving van C1000. Daaruit blijkt dat de regeling niet voor hen van toepassing is, meldt Distrifood.

De compensatieregeling is onderdeel van de afspraken die door het bestuur van de ondernemersvereniging van C1000 en Jumbo zijn gemaakt. Daar werd overeengekomen dat C1000-ondernemers geen financiële schade mogen ondervinden van de formuleombouw naar Jumbo. Wanneer omzet, integrale ketenmarge of personeelskosten van C1000 te veel negatief afwijken van de peildatum in 2011 ontvangen de ondernemers een vergoeding.

De transformatie verloopt niet altijd vlekkeloos. De omzet in sommige omgebouwde winkels bleef achter, zei algemeen directeur Frits van Eerd eerder. “Bij de eerste veertig winkels hebben we misschien wel te gemakkelijk gedacht dat klanten automatisch fan zouden worden.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!